kooptips voor elektrische sup pompen

Kooptips voor Elektrische SUP Pompen

David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/08/2023

Er zijn verschillende elektrische sup pompen op de markt. Zowel met accu als zonder accu. Waar laat je je keuze aan afhangen? Wat is belangrijk om te weten bij het kopen van een elektrische sup board pomp? Lees hier onder onze kooptips voor elektrische sup pompen

Inhoudsopgave

1. Waar ga je suppen?

Niet overal waar je komt kan je je auto dicht bij het water kwijt, dan is een elektrische pomp met accu erg handig. Een pomp zonder accu kan namelijk alleen op de 12 volt aansluiting van je auto aangesloten worden.

Heb je vrijwel altijd je auto dicht bij het water? Dan is een pomp zonder accu vaak prima.

2. Heeft een elektrische sup pomp onderhoud nodig?

Een elektrische sup pomp op 12volt, heeft geen onderhoudt. Deze pomp bevat namelijk geen accu waardoor er geen onderdelen in zitten die onderhoud nodig hebben.

 

Help, mijn elektrische pomp doet het niet

Het kan zijn dat je elektrische pomp het per abuis niet meer doet. In dit geval is er een grote kans dat de zekering in de pomp kapot is. Geen zorgen, de zekering kan je makkelijk zelf vervangen door voorzichtig de 12volt stekker open te maken. Zorg dat je de juist lengte 10a zekering hebt. Tip: kijk eerst de zekering van je auto na, als deze doorgebrand is dan weet je dat het aan de auto ligt en niet aan de pomp.

Bij een pomp met accu zit de zekering vaak bij het oplaad punt. Let op: neem altijd contact op met de verkoper en kijk of je garantie nog intact is voordat je zelf gaat sleutelen aan je elektrische pomp.

3. Hoeveel PSI of BAR gaat er in mijn sup?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te kijken, hoeveel luchtdruk je eigen sup aan kan. De meeste sup boards gaan meestal tot 15 psi, maar er zijn natuurlijk ook boards die tot 16 of 18 PSI gaan. Red Paddle Co heeft zelfs boards die tot wel 20 PSI gaan!

Is het erg om een sup board die tot 20 PSI kan, maar tot 16 PSI op te blazen? Nee dat is niet erg, alleen de performance zal hierdoor iets minder zijn. Als je performance belangrijk vind dan moet je echt opletten tot hoeveel PSI het sup board opgeblazen kan worden. Let dus bij het kopen van je elektrische SUP pomp op dat de pomp tot de door jouw gewenste PSI kan pompen.

Conclusie:

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Een elektrische pomp met accu heeft onderhoudt nodig, maar kan je overal mee naar toe nemen. Een elektrische pomp met alleen 12volt aansluiting heeft geen onderhoud nodig, maar hiervoor heb je wel altijd een auto nodig. De uiteindelijke beslissing zal dus voornamelijk gemaakt worden door de nodige mobiliteit in acht te nemen.

Vind je het ook vermoeiend en zwaar om het sup board met de hand op te pompen? 

Geef een reactie