David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij van ISUPcenter testen de boarden op onze SUP Webshop altijd grondig. Ditmaal was het de beurt van het Moai 12’6 Touring SUP Board. Moai heeft meerdere boarden binnen zijn collectie. Vrijwel alle boarden zijn allround, behalve dit board. Dit is een touring supboard, puur gemaakt om met comfort lange afstanden af te leggen. Bij elke SUP review testen we de boarden op een aantal belangrijke factoren, van de kwaliteit tot aan de wendbaarheid. Wil je direct naar een specifiek stuk tekst binnen dit artikel? Maak dan gebruik van de onderstaande klikbare inhoudsopgave.

Wat is de Moai 12’6 Touring voor SUP Board?

Dit SUP Board is zoals de naam al zegt echt puur bedoeld om te touren. De bedoeling van Moai is dan ook om met dit board met zoveel mogelijk comfort de meest lange afstanden af te kunnen leggen. Onder aan dit artikel lees je of Moai het ook gelukt is met het Moai 12’6 Touring SUP Board. Moai is pas net actief binnen de SUP markt, maar als je het niet zou weten dan zou je het ook niet opmerken. De Moai SUPS zijn van goede kwaliteit en zijn dan ook vrijwel altijd voor een goede prijs te krijgen. Je hebt in totaal 5 verschillende Moai boarden, namelijk de 9’5″ allround, de 10’6″ allround, de 11″ allround, de 12’4″ allround family (2-persoons) en tot slot de 12’6″ touring. Elk supboard van Moai heeft hetzelfde ontwerp, alleen de eigenschappen en doeleinden verschillen. Wil je graag weten welk sup board van Moai het beste bij jou past? Bekijk dan onze Moai advies gids. We hebben het complete Moai 12’6 pakket getest, hoewel het in deze review vooral gaat om het board zelf.

Inhoud van het Moai 12’6 Touring pakket

moai touring 126 sup board review

Inhoud van het Moai 12’6 touring pakket

Alle componenten om te beginnen met suppen zitten in dit complete pakket. Van een verstelbare peddel tot een leash, al het nodige zit er in. Alle onderstaande componenten zitten er in het pakket:
 • Het Moai 12’6 Touring supboard
 • NIEUW: Verstelbare fiberglass/aluminium peddel
 • NIEUW: Verstevigde rolly rugtas (met wielen)
 • NIEUW: US vin box
 • Reparatieset
 • Moai double action pomp
 • Moai Leash
 • Uitneembare middenvin

Testfactoren

Elk supboard wordt op dezelfde factoren getest. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van elke review waarborgen. De onderstaande 4 factoren komen in elke SUP review voor:
 1. Hoe kwalitatief de SUP is
 2. Hoe stijf het board is
 3. Of de SUP stabiel in het water ligt
 4. En tot slot testen wij hoe wendbaar het stand up paddle board is
Na het grondig testen van de vier factoren geven we per factor een cijfer van 0 tot 100. Het gemiddelde van deze scores bij elkaar zal het eindcijfer van het board bepalen. Wil je direct het eindcijfer en de 0 tot 100 scores zien? Scrol dan naar de onderkant van de pagina. Zie hieronder de resultaten van de geteste factoren.

Kwaliteit van het SUP board

Het Moai 12’6 Touring sup board liet ons vanaf het eerste moment al verbazen. Het stand up paddle board is verbazingwekkend kwalitatief voor de scherpe prijs waar het voor aangeboden word. Behalve de normale kreukels en dergelijke die je bij elk opblaasbaar SUP-Board zal vinden was er helemaal niks op aan te merken. Moai streeft naar innovatie en dat laten ze ook met dit touring board weer zien. Ze zijn net nieuw op de markt maar blijven consistent nieuwe soorten board uitbrengen.

Stijfheid van het SUP board

De 12’6 is net zoals alle andere Moai boarden dubbel laags. Dankzij deze dubbele laag technologie buigt het board aanzienlijk minder snel door. Ook is hij in het algemeen een stuk steviger en dat merk je in het peddel gedrag, je komt met een stuk minder moeite vooruit. Het enige nadeel aan de dubbel laags technologie is het gewicht, het maakt het SUP board zwaarder dan een enkel laags board. Ook al is dit board alsnog licht voor zijn lengte en breedte. Op zowel de achterkant als voorkant bevind zich elastiek. Dankzij het elastiek kun je gemakkelijk je eten en drinken of zelfs een tent in een waterdichte tas mee nemen. Dit maakt het het ideale board voor reizigers. Het board zijn ontwerp is geïnspireerd door de monolitische beelden genaamd Moais, hier komt de merk naam van het SUP merk ook vandaan. En de inspiratie bevind zich niet alleen in het board, de inspiratie is in het gehele pakket te vinden.

Stabiliteit op het water

Dankzij het hoge volume en de brede midden basis is dit board heel stabiel. Dat maakt ook een gedeelte waar van het comfort van deze SUP. De stabiliteit zorgt ervoor dat zowel beginnende als gevorderden suppers plezier kunnen hebben op dit board.

Wendbaarheid in het water

De Moai 12’6 is tot onze verbazing nog aardig wendbaar. Net zoals dat de brede midden basis en hoge volume voor stabiliteit zorgen zorgen ze ook voor wendbaarheid. Bochten zijn dankzij deze combinatie gemakkelijk te maken. Wat ook mede door zijn goede stabiliteit komt, hoe stabieler je staat des te makkelijker je de bocht maakt. Verwacht alleen niet een super wendbaar board, een touring board zal namelijk altijd minder wendbaar zijn dan een allround. Maar voor een touring SUP Board is deze sup super wendbaar. En bij een touring supboard is wendbaarheid ook niet één van de belangrijkste factoren. Je gaat namelijk vrijwel alleen maar vooruit en zal nauwelijks in situaties komen waar je een scherpe bocht maken. Maar als het nodig is, dan kan hij het gelukkig wel.

Conclusie Moai 12’6 Touring SUP review

Als je op zoek bent naar een betaalbaar touring SUP Board dan is dit pakket ideaal. Het board bied goede eigenschappen zoals stabiliteit, wendbaarheid en kwaliteit. En niet te vergeten dat je ook nog eens alle benodigde accessoires erbij krijgt. En dat allemaal voor een scherpe prijs. Beginner of gevorderd, het maakt niet uit. Iedere supper kan tochten met plezier en comfort afleggen op dit board. Zie hieronder onze definitieve score voor het Moai 12’6 Touring SUP Board pakket: