Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Wij bij ISUPcenter testen SUP Boarden die in onze webshop te vinden zijn. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook een Red Paddle 10’6 Ride review gemaakt. Voor deze reviews testen wij een board op alle relevante punten. De 9’5 is net nieuw in de markt. In deze uitgebreide test van de nieuwe Moai SUP hebben wij naar meerdere factoren gekeken waaronder stabiliteit en stijfheid. Navigeer via de onderstaande inhoudsopgave eventueel naar een specifieke factor.

Wat is de Moai 9’5 voor SUP Board?

Het Moai 9’5 SUP Board is een nieuwe SUP van Moai. Hij is dit jaar, 2020, op de markt gebracht. Het board is bedoeld voor de kleinere suppers. Moai is relatief nieuw in de SUP markt maar dat is niet te merken, ze bieden kwalitatieve en complete producten aan voor een scherpe prijs. Je hebt 5 verschillende Moai boarden, namelijk de 9’5″ allround, de 10’6″ allround, de 11″ allround, de 12’4″ allround family (2-persoons) en tot slot de 12’6″ touring. Vrijwel elk supboard van Moai heeft hetzelfde design, alleen de kwaliteiten verschillen. Wil je graag weten welke supboard van Moai het beste bij jou past? Bekijk dan onze Moai advies gids. We hebben in deze review het complete Moai 9,5 pakket getest, hoewel deze review vooral gaat om het board zelf.

Inhoud van het Moai 9’5 pakket

moai 95 sup board review

Inhoud van het Moai 9’5 pakket

In het pakket zijn vrijwel alle benodigdheden om direct te kunnen suppen inbegrepen. Zo is er een leash om je veilig aan je board te vast te houden als je valt en hoef je dankzij de bijgeleverde tas niet eindeloos te zoeken naar een passende manier om de SUP te vervoeren. In het complete pakket zitten de volgende accessoires:
 • Het Moai 9’5 board
 • NIEUW: Verstelbare fiberglass/aluminium peddel
 • NIEUW: Verstevigde rolly rugtas (met wielen)
 • NIEUW: US vin box
 • Moai leash
 • Reparatieset
 • Moai double action pomp
 • Uitneembare middenvin

Testfactoren

Elke sup board review doen wij hetzelfde. Op deze manier waarborgen we de kwaliteit en maken we het mogelijk om de reviews met elkaar te vergelijken. De volgende 4 standaard factoren testen we bij elke review:
 1. Hoe kwalitatief het board is
 2. De stijfheid van de SUP
 3. Hoe stabiel het board op het water ligt
 4. En tot slot testen wij de wendbaarheid van de SUP
Na het testen van alle 4 de bovenstaande factoren geven we aan elk onderdeel een cijfer van 0 tot 100. Het gemiddelde ervan zal het eindcijfer van het supboard pakket bepalen. Dit eindcijfer bevind zich onder aan de pagina bij de conclusie. zie hieronder de resultaten van de in totaal vier geteste factoren.

Kwaliteit van het SUP board

Bij het nieuwe Moai 9’5 SUP Board valt ons direct iets op: de 9’5 is net zo stevig als zijn grote broers, en dat is een goede zaak! Dankzij de bijgeleverde double action pomp is hij snel opgeblazen. wil of kan je je SUP niet zelf oppompen? Neem dan een kijkje bij onze elektrische SUP pompen. Moai streeft naar innovatie en dat laten ze ook met dit board weer zien. Ze zijn net nieuw op de markt maar blijven consistent kwalitatieve boarden uitbrengen.

Stijfheid van het SUP board

Dit supboard is net zoals zijn broers van 2 PVC lagen en drop stitch gemaakt. Hierdoor buigt hij niet snel door en blijft hij mooi stijf. De korte lengte van 9’5″ maakt hem nog stijver dan zijn grotere broers. De kortere lengte betekent ook dat je ideaal kan surfen met dit board! Op de voorzijde van het sup board bevind zich elastiek, dankzij het elastiek kun je gemakkelijk je eten en drinken in een drybag meenemen. Het board heeft een Hawaiiaanse look wat hem er verfrissend en opvallend uit laat zien. En niet alleen het board zelf ziet er goed uit: de bijgeleverde tas en pomp passen ook goed bij het pakket

Stabiliteit op het water

We hebben na het checken van de kwaliteit van het board en het design, het SUP board te water gelaten en hebben zelf ondervinden hoe de 9’5 presteert. Op basis van onze ervaring kunnen we zeggen dat dit een perfecte beginners sup is voor de kleinere supper. Het board is namelijk zeer stabiel, dit komt dan ook vooral door zijn hoge volume, korte neus, brede midden basis en korte lengte.

Wendbaarheid in het water

De SUP is verbazingwekkend wendbaar. Net zoals dat de brede midden basis, hoge volume, korte neus en korte lengte voor stabiliteit zorgen zorgen ze ook voor wendbaarheid. Bochten zijn dankzij deze combinatie gemakkelijk te maken. wat ook mede door zijn goede stabiliteit komt, hoe stabieler je staat des te makkelijker je de bocht maakt. Tijdens de wendbaarheid test kwamen we er achter dat deze SUP ook perfect is voor meer ervaren suppers. Wij zijn namelijk zelf ook gevorderden en genoten volop van de wendbaarheid.

Conclusie Moai 9’5 review

Wij zijn zeer te spreken over het Moai 9’5 SUP Board, dit is ook waarom hij in onze SUP Webshop te vinden is. We zijn met name te spreken over de prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt namelijk een compleet en kwalitatief pakket voor een zeer scherpe prijs. En zoals eerder genoemd is dit niet alleen het perfecte stand up paddle board voor beginners maar ook voor gevorderden. Dit komt dan ook vooral door de wendbaarheid, stabiliteit en kwaliteit. Beginner of gevorderd, vrijwel iedereen kan met plezier en comfort op de Moai 9’5 suppen. Als je niet van plan bent om lange afstanden af te leggen dan is dit board een perfecte keuze! Check de conclusie van deze Moai 9’5 review in onderstaand overzicht.