Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 24/01/2023

Voor ons is het belangrijk om te weten wat wij aanbieden. Ook testen wij de boards regelmatig om na te gaan of het board aan alle voorwaarden voldoet. Er komt steeds meer vraag naar Aqua Marina supboards en daarom gaan wij deze keer het Atlas model helemaal onder de loep nemen. Bij het testen van boards letten wij op belangrijke factoren zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en natuurlijk de prijs. In de onderstaande tekst kan je alle informatie vinden die je nodig hebt over de Aqua Marina Atlas.Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van deze review en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder de pagina.

Wat is de Aqua Marina Atlas voor board?

De Aqua Marina Atlas is eigenlijk de grotere broer van de Fusion. De afmetingen van het board zijn: lengte 366 centimeter, breedte 84,6 centimeter, dikte 15 centimeter. Zoals je ziet is het een groot board, hierdoor kan je er veel mee doen op het water. Je kan er een tour mee maken, yoga op oefenen en nog een hoop meer. Het strakke design samen met de opvallende kleur zorgt ervoor dat het board een mooie uitstraling heeft. De prijsklasse van dit board ligt wat lager als bij de grotere merken zoals Fanatic en Moai. De Aqua Marina Atlas is dus een board dat voor veel verschillende gelegenheden gebruikt kan worden. Dit board is voor de beginnende supper maar ook voor de wat meer gevorderde supper!Tijdens het maken van de reviews letten wij met name op de kwaliteit van het board. Daarnaast testen wij ook de accessoires die in het pakket zitten.aqua marina atlas review

Inhoud van het Aqua Marina Atlas pakket:

In dit pakket zit vrijwel alles wat je nodig hebt om te beginnen met suppen. De peddel die in het pakket zit is verstelbaar zodat bijna iedereen hem kan gebruiken. Het materiaal waarvan de peddel is gemaakt is is aluminium, dit is redelijk zwaar materiaal en vergeleken met bijvoorbeeld een peddel van carbon is hij erg zwaar. Met de tas en de pomp die in het pakket zitten kan je gemakkelijk naar verschillende locaties gaan om te suppen. De tas is van een prima kwaliteit en de pomp zal zeker naar verwachting werken.
  • Aqua Marina Atlas SUP
  • Verwisselbare middenvin
  • Sports III peddel
  • Leash
  • Pomp
  • Rugtas

Aqua Marina Atlas getest op 4 factoren

Bij de reviews die wij maken testen we alle boarden op de zelfde manier. We testen elke keer op de zelfde manier zodat we de boards goed met elkaar vergelijken. Dankzij deze methode kunnen wij goede reviews schrijven met de juiste informatie. We letten op deze 4 verschillende factoren tijdens:
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
In de onderstaande kopjes gaan wij dieper in op deze factoren, ook zullen wij de factoren een cijfer geven van 0 tot 10.

Kwaliteit van het SUP board

Over de prijs/kwaliteit verhouding zijn wij zeer te spreken. De Aqua Marina Atlas is een mooi board met een enkele PVC laag van een prima kwaliteit. Het board zal relatief stevig zijn als je erop staat. De accessoires in het pakket zijn van een redelijke kwaliteit, de peddel is van aluminium waardoor die best zwaar is. Verder zullen de accessoires werken zoals je verwacht. Met de tas en pomp kan je gemakkelijk je sup avontuur verplaatsen naar verschillende plekken!

Design van het SUP board

Het opblaasbare supboard heeft een erg strak design. Aqua Marina staat bekend om hun mooie kleurrijke boards en bij het Atlas model komt dat weer goed tot zijn recht. Ook het EVA-pad dat zich op het board bevind is mooi en zacht. Op de voorzijde van het board zal je een bagage elastiek vinden waar je gemakkelijk je spullen onder kan vastmaken zodat je bagage mee kan nemen op je sup tripjes. Het board is uniek en zal op het water zeker opvallen.

Stabiliteit op het water

In de prijsklasse van de Aqua Marina Atlas zullen niet alle boarden een goede stabiliteit leveren. Aqua Marina heeft een prima bouwkwaliteit en zal je als beginnende supper niet teleurstellen. Zeker de Atlas is erg stabiel. Door de iets scherpere vorm van de Atlas zal hij minder weerstand hebben als bijvoorbeeld het Aqua Marina Vapor model. De Aqua Marina Atlas is een zeer stabiel board waar je zelfs yoga op kan uitoefenen. Dit komt door de grote afmetingen van het board ( Lengte: 366 centimeter, breedte: 84,6 centimeter, dikte: 15 centimeter). Dit is een board voor de beginnende en intermediaire supper.

Wendbaarheid op het water

Door de wat lange afmeting van het opblaasbare supboard zal hij niet echt wendbaar op het water zijn. De Aqua Marina Atlas zal dus een stuk minder wendbaar zijn als de Vapor van Aqua Marina. Het voordeel van de langere lengte is dat hij meer snelheid zal maken, ook zal je de snelheid makkelijker kunnen aanhouden en dus gemakkelijk langere stukken afleggen.

Conclusie Aqua Marina Atlas review

Voor de beginnende en gevorderde supper die graag leuke tochtjes willen maken en ook allround gaan suppen is dit een zeer leuk board. In zijn prijsklasse scoort hij prima. Het blijft een laag klassement en als je voor meer kwaliteit zoekt kan je misschien beter naar een van de grotere merken kijken zoals Moai of Fanatic. Het board is voor wat je betaald zeer sterk, hier staat Aqua Marina ook om bekend.Vond je deze Aqua Marina Atlas review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.