David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 05/02/2024

Aqua Marina Fusion Test en Beoordeling

Het is voor ons belangrijk om te weten wat voor supboarden wij aanbieden. Daarom testen wij regelmatig supboarden om na te gaan of het supboard voldoet aan alle voorwaarden. We merkten dat er erg veel vraag is naar de Aqua Marina Fusion, dus leek het ons zeer interessant om dit board volledig onder de loep te nemen. Bij het beoordelen van Aqua Marina Fusion review testen we naar diverse belangrijke factoren zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en prijs. Via de onderstaande inhoudsopgave kun je eventueel navigeren naar de specifieke kenmerken en onze ervaringen. Inhoudsopgave:

Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van deze review van de Aqua Marina Fusion en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder de pagina.

Wat is de Aqua Marina Fusion voor board?

De Aqua Marina Fusion is de populairste keuze onder de prijsklasse van €450,-. Dit opblaasbare supboard (ISUP) heeft alles in huis wat een beginnende supper nodig heeft. Het is belangrijk om te weten dat de Aqua Marina Fusion tot een lagere prijsklasse behoort dan bijvoorbeeld de grotere merken als Red Paddle Co en Fanatic. De Fusion is een perfect allround supboard voor mensen die graag willen beginnen met suppen. Het board 32inch/ 81cm breedt en heeft een lengte van 10’10 feet /330 cm lang. Dit zorg er voor dat hij genoeg volume heeft en erg stabiel. Daarom is de Aqua Marina Fusion het ultieme board voor het beginnende suppers en het ultieme board voor het gezin

Bij het maken van deze review hebben wij het gehele SUP pakket getest, hoewel deze review met name in gaat op de kwaliteiten van het board.

Dit is waarom de Aqua Marina Fusion tot beste verkochte modellen hoort van de Aqua Marina SUP boards

Inhoud van het Aqua Marina Fusion pakket:

aqua marina fusion review

In dit ideale pakket voor de beginnende supper ontdekken we vrijwel alle SUP benodigdheden die je in een compleet SUP pakket verwacht. Zo zit er een verstelbare peddel in zodat iedere gebruiker hem kan gebruiken en zo zit er ook een pomp bij om hem direct te kunnen opblazen en plezier van te hebben. In het Aqua Marina Fusion pakket ontdekken we de volgende producten:

Het Aqua Marina Fusion SUP-Board
Driedelige verstelbare Sports III peddel
Speciale SUP rugtas
Enkel leash
Handpomp
En tot slot een uitneembare middenvin

Aqua Marina Fusion getest op 4 factoren

Elke SUP-board review hanteren wij bij ISUPcenter hetzelfde. Dit doen wij om de kwaliteit van onze tests op hetzelfde niveau te houden. Dankzij deze vaste methode kun je ook gemakkelijk SUPS met elkaar vergelijken aangezien alle factoren bij elke test hetzelfde zijn. Wij kijken altijd naar volgende vier factoren bij het testen van een SUP board:

  1. Kwaliteit: wij testen de kwaliteit van het board zoals afwerking en stijfheid
  2. Design: We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
  3. Stabiliteit: op het water testen wij de stabiliteit
  4. Wendbaarheid: We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water

Aan elke bovengenoemde factor geven wij een cijfer van 0 tot 10. In onderstaande stukken tekst nemen wij elke factor onder de loep en schrijven we al onze ondervindingen uit.

Kwaliteit van Aqua Marina Fusion

Over de kwaliteit zijn we ze zeer te spreken. Dit Fusion board van Aqua Marina is verbazingwekkend kwalitatief voor een sup in deze prijsklasse. Het board buigt dan ook niet te erg door zoals andere SUPS die zich in deze klasse bevinden. Ook de peddel en pomp zijn we goed over te spreken. Beide leveren ze de prestaties die je ervan verwacht.

Pluspunten

Peddel: er zit een sterke sup peddel bij
Goedkoop, maar wel kwaliteit: In mijn ogen is er bijna geen board prijstechnisch beter als dit board.
Gewicht van het board: het board weegt in de hand helemaal niks

Minpunten

Leash: de leash is erg eenvoudig
Vinbox: vinbox is niet zo sterk, zoals een us vin box.

Design van het SUP board

Het design van het supboard is net als bij alle andere Aqua Marina sup boarden uniek en kleurrijk. Zowel het SUP Board als de peddel bevatten een honeycomb patroon. Dit patroon in combinatie met het logo, hou vaste EVA-pad en kleurrijke graphics maken het board een uniek exemplaar waar je ten alle tijden mee op zal vallen. Het elastiek dat zich op de voorkant van de Fusion bevind zorgt niet alleen voor meer gebruiksgemak omdat je je drybag eronder kan doen maar zorgt ook nog eens voor een nog strakker design

Stabiliteit op het water

Door de juiste afmetingen van het board, heeft hij een heel veel stabiliteit op water. Daarnaast is het constructie van het board erg goed. Bij een slechte bouwkwaliteit zakt de SUP door wanneer je erop gaat staan. Hierdoor verlies je sneller je evenwicht en geeft het sup board veel weerstand. Gelukkig heeft het Fusion supboard van Aqua Marina hier geen last van. De bouwkwaliteit is namelijk zeer degelijk. De Fusion is een stabiele sup, dit komt dan ook vooral door de eerder genoemde bouwkwaliteit, dikte van 15cm en de ideale breedte van het supboard. Ideaal voor de beginnende supper dus! 

Wendbaarheid in het water

De Fusion is niet zo wendbaar als zijn kleinere broer de Aqua Marina Vapor. Dit komt door de lengte, de Fusion is namelijk net wat langer dan de Vapor. Een langere lengte resulteert in meer snelheid en makkelijker de snelheid kunnen behouden. Maar dat de Vapor wendbaarder is dan de Fusion neemt niet weg van de wendbaarheid van de Fusion. De Fusion is namelijk tot onze verbazing ook super wendbaar

Conclusie Aqua Marina Fusion review

Voor de beginnende peddelaar is de Aqua Marina Fusion een ideaal Stand Up Paddle board. Hij is kwalitatief, heeft een strak design, is stabiel en tot slot ook nog eens wendbaar. Alles wat je van je eerste SUP verwacht dus! Aqua Marina bied al jaren kwalitatieve boarden voor een scherpe prijs aan. Met dit board hebben ze ook niet misgeslagen. De prijs is namelijk in verhouding tot wat je ervoor terug krijgt super sterk. Het is dan ook niet voor niets dat Aqua Marina bekent staan om hun sterke prijs-kwaliteit verhouding.

Het mooie vind ik persoonlijk dat het board zeer breed inzetbaar is. Je kan er mee leren suppen, kinderen kunnen hier goed overweg, bijna elke gewichtsklasse kan op staan en misschien wel het belangrijkst voor gezinnen is hij betaalbaar en kan iedereen kan er plezier van hebben!

Maak nu snel je eigen avonturen op het water, koop snel je Aqua Marina Fusion bij specialie Aqua marina sup boards pagina.