Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Het is voor ons belangrijk om te weten wat voor kwaliteit supboarden wij aanbieden. Daarom testen wij regelmatig supboarden om na te gaan of het supboard voldoet aan alle voorwaarden. De Aqua Marina Coral is een erg populair board, daarom maken wij een review waarbij we dit board volledig onder de loep nemen. Bij zo’n test kijken we naar diverse belangrijke factoren zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en prijs.Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van de review van de Aqua Marina Coral en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder aan de pagina.

Wat is de Aqua Marina Coral voor board?

De Aqua Marina Coral is qua prijs-kwaliteit verhouding een interessant board. Het board van Aqua Marina heeft een opvallende kleur. Dit is een board voor beginners met een redelijke kwaliteit. Het board is door zijn afmetingen (lengte: 310 centimeter, breedte: 78,7 centimeter, dikte: 12 centimeter) stabiel en zal vertrouwd onder je voeten aanvoelen. Met de Aqua Marina Coral kan je kleine tochten maken en je kan hem allround goed gebruiken. De Aqua Marina Coral is een board speciaal ontworpen voor de suppende vrouw. De enkele PVC laag is van een goede kwaliteit waardoor het board stijf en stabiel is. Dit board heeft een maximale draagvermogen van 105 kilo.Wij hebben het gehele pakket getest maar in deze review met name gelet op het board zelf.

Inhoud van het Aqua Marina Coral pakket:aqua marina coral review

In dit suppakket zit alles wat een beginner nodig heeft! De accessoires zijn van een redelijke kwaliteit, de bijzittende tas zorgt ervoor dat je je supboard zonder moeite mee kan nemen naar verschillende locaties. De peddel in het pakket is verstelbaar zodat vrijwel iedereen die kan gebruiken. Wij merkten bij het testen dat de peddel wel redelijk zwaar is, dit is zo omdat hij volledig van aluminium is gemaakt. Een leash op je supboard is handig om te hebben, nu vinden wij dat de leash van dit pakket van een wat mindere kwaliteit is. Op het board ziet je een bagagenet zitten, dit is handig om bijvoorbeeld een drybag onder vast te maken. Het pakket heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.
 • Aqua Marina Coral SUP
 • Sports III peddel
 • Leash
 • Rugtas
 • Verwijderbare middenvin
 • Pomp
 • Draagband

Aqua Marina Coral getest op 4 factoren

In onze reviews hebben wij altijd de zelfde aanpak zodat de boards op een eerlijke manier met elkaar vergeleken worden. We nemen elke review de zelfde factoren mee, dit zijn de volgende factoren:
 1. Wij testen de kwaliteit van het board
 2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
 3. Op het water testen wij de stabiliteit
 4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
Elk board krijgt een cijfer van o tot 10. verdere informatie over de factoren kan je lezen in de kopjes hieronder.

Kwaliteit van het SUP board

De kwaliteit van het board is binnen zijn prijsklasse goed te noemen. Het board is van een enkele PVC laag die van een goede kwaliteit is, dit maakt het board stevig en stabiel. In zijn prijsklasse zal dit board goed scoren. De accessoires in het pakket zullen zich gedragen naar verwachting, de pomp in dit pakket is goed en kan makkelijk gebruikt worden. Zoals ik al eerder in de review aangaf is de peddel een beetje zwaar door het materiaal waarvan hij gemaakt is (aluminium). Het board heeft een kickpad om snelle bochten te kunnen maken. Het is een heel leuk beginners pakket waar alles bij zit wat je als beginner nodig hebt. De tas is ideaal om je supboard in te kunnen mee nemen! aqua marina coral review

Design van het SUP board

Zoals eigenlijk alle supboards van Aqua Marina heeft de Coral ook een erg leuk design. Het is een board met een sportief uiterlijk. Aqua Marina heeft geprobeerd een board met een vrouwelijk uiterlijk te maken en naar ons mening is dat erg goed gelukt! Met het bagage elastiek op de voorkant van het board kan je gemakkelijk in bijvoorbeeld een drybag je bagage meenemen tijdens het suppen.

Stabiliteit op het water

Op je zoektocht naar een supboard is het belangrijk om te weten hoe hij beweegt op het water. Bij dit board zal je merken dat hij erg stabiel en licht is. Door zijn afmetingen is het board stabiel op het water, het board is bedoeld om allround te gebruikt te worden. Door zijn stabiliteit en zijn korte lengte zou je zelfs de golven kunnen opzoeken en op surfen. Voor de gevorderde supper zal dit board te ‘langzaam’ zijn, die kunnen beter kijken naar een board met een wat scherpere vorm zoals een touring SUP. Dit zijn bijvoorbeeld de touring boards van Moai en Zray.

Wendbaarheid op het water

Zoals je in het vorige kopje kan lezen is dit een erg wendbaar board. Door de kickpad kan je extra snelle en scherpe bochten gaan maken. Als je lange tochten wilt gaan maken is het verstandig om voor een wat langer en scherper (de punt) board te gaan kijken, dit is bijvoorbeeld de Aqua Marina Magma. Door de wat rondere vorm van het board kan je je snelheid wat minder lang volhouden tijdens je suptochten.

Conclusie Aqua Marina Coral review

De beginnende supper zal blij zijn met dit pakket. Alle benodigtheden om te beginnen met suppen zitten in het pakket. Het board is erg opvallend door zijn strakke design en felle kleur. De kwaliteit is voor de beginnende supper prima, de prijs die je betaald voor deze kwaliteit is dan ook goed. Aqua Marina staat bekend om zijn leuke boards en een goede prijs/kwaliteit verhouding en dat laten ze weer goed zien bij dit board. Voor de gevorderde supper zouden wij supboards aanraden van merken zoals: Red Paddle, Yolo en Fanatic.Vond je deze Aqua Marina Magma review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.