Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 06/02/2023

Voor ons is het belangrijk om te weten wat wij aanbieden. Ook testen wij de boards regelmatig om na te gaan of het board aan alle voorwaarden voldoet om aan ons assortiment te behoren. Er komt steeds meer vraag naar Aqua Marina supboards en daarom gaan wij deze keer het Aqua Marina Monster model helemaal onder de loep nemen. Bij het testen van boards letten wij op belangrijke factoren zoals kwaliteit, wendbaarheid, stabiliteit en natuurlijk de prijs. In de onderstaande tekst kan je alle informatie vinden die je nodig hebt over de Aqua Marina Monster.Ben je al direct benieuwd naar onze conclusie van deze review en kan je niet meer wachten? Bekijk de conclusie dan direct onder de pagina.

Wat is de Aqua Marina Monster voor board?

De Aqua Marina Monster is een mooi supboard van Aqua Marina. De afmetingen van het board zijn: lengte 366 centimeter, breedte 84 centimeter, dikte 15 centimeter. Het opblaasbare supboard is redelijk groot. Je kan dit board het best gebruiken om een lekker stukje rustig aan te touren. Snelheid staat bij dit board niet voorop, maar toch kan je er leuke snelheden mee behalen. Ook zou je sup yoga kunnen beoefenen op deze plank. Door de relatief grote afmetingen kan je dit supboard voor veel verschillende doeleinde gebruiken. Het board is vooral voor beginners bedoeld. In zijn prijsklasse is de Monster zeker een aanrader. Aqua Marina heeft veel verschillende, kleurrijke supboards, daar is de Monster ook geen uitzondering van. De SUP heeft een kenmerkend rode kleur.
aqua marina monster

Aqua Marina Monster Pakket

Bij het maken van onze reviews bekijken wij voornamelijk de kwaliteit van het board, maar daarnaast ook van de accessoires die in het pakket zitten.

Inhoud van het Aqua Marina Monster pakket:

In het pakket van de Aqua Marina Monster zit eigenlijk alles wat je nodig hebt om je sup avontuur te starten! Er zitten verschillende accessoires in het pakket. De peddel die in het pakket zit is verstelbaar zodat iedereen deze kan gebruiken. Omdat de peddel van aluminium is gemaakt is hij wel een stuk zwaarder als bijvoorbeeld een carbon peddel, maar hier is de prijs dan ook naar. Dankzij de bijgeleverde pomp kan je je supboard gemakkelijk opblazen op elke gewenste locatie. Ook de tas is zeker handig en is van een redelijke kwaliteit
  • Aqua Marina Monster 12’0″ SUP Board
  • Sports III peddel
  • Rugtas
  • Leash
  • Pomp
  • Uitneembare middenvin

Aqua Marina Monster getest op 4 factoren

Elke review proberen wij op de zelfde manier te handelen zodat we een goed beeld krijgen van de verschillende boards. Doormiddel van deze methode kunnen wij goede reviews schrijven en de lezers het best informeren. We letten op 4 verschillende factoren bij de reviews:
  1. Wij testen de kwaliteit van het board
  2. We kijken goed naar het design (niet geheel onbelangrijk natuurlijk)
  3. Op het water testen wij de stabiliteit
  4. We checken door zelf te suppen de wendbaarheid in het water
In de onderstaande kopjes gaan wij dieper in op deze factoren, ook zullen wij de factoren een cijfer geven van 0 tot 10.

Kwaliteit van het SUP board

De kwaliteit van dit board is meer dan genoeg voor beginners. Vooral in zijn prijsklasse is dit zeker een goede keuze. Het board heeft een enkele PVC laag van een prima kwaliteit. Dit board is redelijk stevig en hij zal vertrouwd onder je voeten voelen. De accessoires in het pakket zijn van een prima kwaliteit en zullen zeker naar verwachting hanteren. Met de tas en pomp kan je gemakkelijk je sup avontuur verplaatsen naar verschillende plekken!

Design van het SUP board

Het opblaasbare supboard heeft een erg strak design. Aqua Marina staat bekend om hun mooie kleurrijke boards en bij het Monster model komt dat ook weer goed tot zijn recht. Ook het EVA-pad dat zich op het board bevind is mooi en zacht. Op de voorzijde van het board zal je een bagage elastiek vinden waar je gemakkelijk je spullen onder kan vastmaken zodat je bagage mee kan nemen op je sup tripjes. Het board is uniek en zal op het water zeker opvallen.

Stabiliteit op het water

In de prijsklasse van de Aqua Marina Monster zullen niet alle boarden een goede stabiliteit leveren. Aqua Marina heeft een prima bouwkwaliteit en zal je als beginnende supper niet teleurstellen. Dit board is erg stabiel, net zoals zijn broer de Atlas. Door de iets scherpere vorm van de Monster zal hij minder weerstand hebben dan de Atlas. De Monster is daarnaast een zeer stabiel board waar je zelfs yoga op kan uitoefenen. Dit komt door de relatief grote afmetingen van het board ( Lengte: 366 centimeter, breedte: 84,6 centimeter, dikte: 15 centimeter). De stabiliteit is meer dan voldoende voor zowel een beginnende als intermediaire supper.

Wendbaarheid op het water

Door de wat lange afmeting van het opblaasbare supboard zal hij niet echt wendbaar op het water zijn. De Aqua Marina Monster zal dus een stuk minder wendbaar zijn als bijvoorbeelde de Vapor van Aqua Marina. Het voordeel van de langere lengte is dat hij meer snelheid zal maken, ook zal je de snelheid makkelijker kunnen aanhouden en dus gemakkelijk langere stukken afleggen.

Conclusie Aqua Marina Monster review

Voor de beginnende en gevorderde supper die graag leuke tochtjes willen maken en ook allround gaan suppen is dit een zeer leuk board. In zijn prijsklasse scoort hij prima. Het blijft een laag klassement en als je voor meer kwaliteit zoekt als supper met wat meer ervaring kan je misschien beter naar een van de grotere merken kijken zoals Moai of Fanatic. Het board is voor wat je betaald als beginnende supper zeer sterk, hier staat Aqua Marina ook om bekend.Vond je deze Aqua Marina Monster review interessant en zou je graag willen weten welke Aqua Marina SUP het beste bij jou past? Bekijk dan onze Aqua Marina advies gids.