Dé SUP webshop van Nederland Gratis verzending vanaf €75,- in Nederland en België Betaal achteraf!

Supboard keuze

Een supboard kopen is best lastig. Er zijn veel soorten stand up paddle boarden.
Hoe kies je het juiste stand up paddle board uit? Welk sup board past het beste bij jou?
Door de loop der jaren is ISUPCENTER een echte specialist geworden op het gebied van suppen.
Dit komt vooral omdat we zelf ook een supverhuur hebben en daarnaast zelf ook graag met de SUP op het water staan.
Om de juiste keuze te maken zullen wij jou helpen bij het kiezen van het juiste SUP Board.

Inhoud aankoopgids voor stand up paddle boarden

1. Stand up paddle boarden voor beginners
2. Stand up paddle boarden voor gevorderde
3. Welke type stand up paddle boarden zijn er allemaal?
4. Belangrijke sup board eigenschappen
5. SUP board kopen, waar moet je nog meer aan denken?

1. Stand up paddle boarden voor beginners

In de adviesgids voor beginnende suppers zullen we advies geven voor het aanschaffen van het juiste supboard. Een beginnende supper en/of persoon is een persoon die minimaal tien keer op een supboard heeft gestaan of minimaal 8 suplessen heeft genomen. SUP ‘Stand Up Paddling’, ook wel suppen genoemd in Nederland, kan je overal doen, zolang er maar water is. Een van grootste redenen dat suppen zo populair is is omdat dat je het overal kan doen en iedereen het kan leren. Suppen heeft een aardig leeftijdsbereik, een kind vanaf 7 jaar tot een volwassene van wel 80 jaar kan leren suppen.
Deze adviesgids is gemaakt op basis van onze jaren lange ervaring van ons en onze leveranciers op het gebied van suppen. Dit maakt deze gids de nummer 1 adviesgids van Nederland.

De vraag die wij meestal als eerst krijgen is, welke supboard is voor mij geschikt?
Overal waar water is kan je suppen. Dit kan op zee, maar ook op binnenwater zoals meren, plassen, kanalen etc.
De meeste recreanten suppen voornamelijk op binnenwater. Als je voornamelijk op binnenwater gaat suppen dan komen er de volgende vragen bij kijken: wil je een heerlijk ontspannen rondje suppen en/of wil je korte of lange afstanden maken? Sommige mensen hebben het doel om er juist een sport van te maken dus bijvoorbeeld om korte of lange afstanden zo snel mogelijk te suppen. Suppen is net als hardlopen. Je kan rustig aan doen of juist zeer intensief suppen. Het is belangrijk om dit voor jezelf zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Voor korte tochten bevelen we voor beginners een allround SUP aan. Voor lange tochten bevelen we voor beginners een touring SUP aan. Voor gevorderde suppers is voor zowel korte als lange afstanden een touring als race SUP geschikt. 

fanatic diamond air kopenWaarom kiezen voor opblaasbare sup boarden?

We verkopen zowel hardboard als opblaasbare sup boards.
Je vind in onze webshop vooral opblaasbare sup boards, deze zijn namelijk perfect voor beginners. We zullen in het eerste deel het opblaasbare sup board uitlichten.

Dit zijn de voordelen van opblaasbare sup boarden:

> Opblaasbaar: dit is een groot voordeel voor als je weinig ruimte thuis hebt, je kan hem overal opslaan en overal mee naartoe nemen
> Stijf: de tegenwoordige techniek in de opblaasbare SUP Boarden maken ze bijna even stijf als hardboards
> Type: er is voor elk doeleind wel een type SUP Board te vinden. Met doeleinde bedoelen we gebruik op zee, vlak water, wild water, rivieren etc. 
> Laag in Prijs: de opblaasbare sup boarden zijn goedkoper in aanschaf dan een hardboard van een soortgelijke kwaliteit

Type Stand Up Paddle Boards

Daarnaast zijn er verschillende type sup boarden in de inflatable SUP markt te vinden. Als je gaat beginnen met Stand Up Paddle Boarden moet je eerst goed bedenken wat je wilt gaan doen met je sup board. Is het je doel om heerlijk te ontspannen of juist meer tochten te gaan maken of misschien zelfs om op zee of rivieren te gaan suppen. Op een supboard wordt tegenwoordig ook yoga en pilates gedaan. Daarnaast kan je met sup boarden op plekken komen waar normaal niemand kan komen. Je doel en activiteit bepaald al wat voor soort en type sup je nodig hebt. Hier onder vind je meest aangeraden SUP Boarden voor beginners:

 • All round sup board: een allround supboard is op vrijwel elk vlak inzetbaar
 • Touring sup board: een touring supboard is bedoeld om heerlijk lange tochten te op suppen.
 • Golf/ zee sup board: een golf supboard word voornamelijk op zee gebruikt om al suppend een golf te pakken.

Voor specifieke activiteiten zoals sup yoga, sup pilates en sup windsurfen is er een beperkte keuze aan SUPS gezien het een specifiek doeleind is. We hebben van elke type supboard de top 3 beste supboarden onderzocht.
We hebben dit onderzocht op de volgende punten:

1. Stabiliteit
2. Kwaliteit
3. Prijs

Naast een goed beginners sup board, is het ook belangrijk om op de juiste manier te leren suppen. Beginnende suppers maken vaak de fout om te veel uit hun armen vooruit te peddelen. Het is juist belangrijk om de volledige core te gebruiken bij het suppen. We raden beginnende klanten dan ook altijd aan om een paar suplessen te nemen bij een sup school. Meer weten over de beste sup techniek? bekijk onze blogs en adviesgids met de 10 beginners tips voor suppen.[/vc_column_text][vc_column_text]

Waarom voor een hardboard SUP kiezen?fanatic sup boarden

Naast onze opblaasbare sup boarden collectie, hebben we ook hardboard sup’s.
De hardboard sups hoef je niet op te blazen. Deze boarden zijn geschikt voor beginners en gevorderden, dit is afhankelijk van welk model en afmeting je kiest.
We zullen de hardboards sup’s hier onder volledig toelichten.

Wat zijn de voordelen van een hardboard sup board?

>Niet opblaasbaar: deze sup boarden hoef je niet op te blazen
> Stijf: dit zijn de meest stijve boarden, dit zorgt er voor dat het supboard beter over het water glijd
> Type: er zijn diverse soorten hardboard sup boarden te verkrijgen, zowel voor op zee, vlak water als onderverdeeld per doeleinde waaronder race, allround en touring
> Prijs: de prijs is vaak wat hoger als bij een opblaasbare sup, hier staat wel tegen over dat ze bijna nooit lek/kapot gaan

Net als bij de opblaasbare sup boarden, geldt ook voor de hardboards dat er diverse soorten type boards zijn en elk onder verdeeld onder diverse activiteiten. Zeker als beginner moet je goed bedenken waar je de SUP voor gaat gebruiken. Ga je proberen om op zee te suppen of ga je lekker een groot rondje suppen. Voor een hardboard sup geld wel dat je het board op een veilig, droge en ruime plek kan opbergen

Hier onder vind je de meest aangeraden hardboards voor beginners:

2. Stand up paddle boarden voor gevorderden

Heb je de juiste balans en sup peddel techniek helemaal onder de knie en heb je ook al de nodige ervaring? Dan behoor je tot de gevorderde suppers. Uit onze ervaringen zien we dat sommige mensen na een paar seizoenen suppen, echt de smaak te pakken hebben. De doelen van een gevorderde supper zijn vaak anders als een beginnend persoon. Een gevorderde supper gaat meer opzoek naar snelheid, uitdaging en comfort voor lange tochten. Dit advies is bedoelt voor:

> Mensen die langer suppen dan een seizoen
> Mensen die ook al op smallere boards hebben gestaan
> Mensen die het supboard voor meerdere doeleinde willen gebruiken zoals onder andere windsurfen

Wat moet je weten over een supboard voor gevorderden?

 • Gebruik: waar ga je suppen? Ga je op zee golven pakken of juist een tocht maken
 • Afmeting en volume: zoek de juiste afmeting die geschikt is voor jou. Gevorderde sup boarden zijn vaak smaller, maar zelfs in breedte heb je verschillende afmetingen. Dit is volledig afhankelijk van jou balans, techniek en gebruik. Op zee wil je namelijk een kortere sup en voor het racen of touren wil je een langer sup gebruiken.
 • Testen: Probeer een gevorderde SUP wanneer mogelijk altijd uit. Onze ervaring leert dat mensen denken een smaller board aan te kunnen, maar in praktijk blijkt het vaak anders te zijn

Opblaasbare of hardboard sup

Zowel in de opblaasbare als hardboard sup boarden, zijn er sup’s voor gevorderden. Deze sup’s vind je allemaal in onze webshop. Welke je maakt is afhankelijk van verschillende factoren. De hedendaagse techniek van het maken van opblaasbare supboarden zorgt ervoor dat opblaasbare sup boarden enorm populair zijn, dit komt omdat ze bijna niet te onderscheiden zijn van hardboard sup’s.

Hier onder hebben we de grote verschillen tussen opblaasbare en hardboard sup’s op een rij gezet. Dit hebben we onderzocht op materiaal, gewicht en stijfheid.

Opblaasbare sup boarden VS hardboard sup boarden

KenmerkOpblaasbare supboardenHardboard supboarden
MaterialenVoornamelijk PVC met drop-stitch technologieharde materialen zoals composiet, glasvezel en carbon
Stijfheid en hardheidMinder stijf en hard als een hardboard sup

Veel stijver en harder als een opblaasbaar supboard

Performance Minder als een hardboard.
Dit komt voornamelijk doordat een
hardboard sup harder en stijver is
en meer glijdt over het water
Beter als een opblaasbare sup,
doordat de sup’s stijver en harder zijn,
glijd het board beter over het water heen.
OpslagJe hebt minder ruimte nodig.
De sup’s kunnen makkelijk in kleine ruimtes
opgeslagen worden
Je hebt meer ruimte nodig voor het opslaan van het sup board
Mast insert en mount
voor actie camara
Bij sommige modellen is dit mogelijkBij sommige modellen is dit mogelijk
Bagage netAfhankelijk van type boardAfhankelijke van type board
Package deals:
Supboard incl. peddel, leash,
pomp en draagtas
JaNee
Indicatie prijs€ 449,-€ 900,-

Conclusie

Ondanks dat opblaasbare sup boarden ook race, touring en windsurf sups in diverse maten hebben, zijn opblaasbare sup’s meer toegankelijk voor beginnende suppers dan voor gevorderde suppers. Dit komt voornamelijk doordat het aanschaffen van een opblaasbaar sup board goedkoper is. Het is goed om te weten dat je ook bij de opblaasbare supboarden meer uitdagende boards hebt.
Deze opblaasbare sup boards zijn dus zowel aan te raden voor zowel beginnende als gevorderde suppers, maar vooral voor beginnende.  De hardboards zijn in totaliteit een stuk beter voor gevorderde suppers dankzij de stijfheid, snelheid, kwaliteit en stevigheid. Het is hierbij ook goed om te weten dat er ook hardboards voor beginners beschikbaar zijn.

4. Welke type stand up paddle boarden zijn er allemaal?

Het is heel belangrijk om te weten voor welk doeleind je je sup gaat gebruiken. Je kan een sup voor op zee gebruiken, maar ook heerlijk op de hollandse plassen om een heerlijk tochtje te suppen. Voor iemand die begint met suppen is stabiliteit belangrijk en voor gevorderde suppers is snelheid weer belangrijker. Al deze type sup’s hebben dan ook  verschillende afmetingen zowel voor beginners als gevorderde suppers.

We hebben hier onder alle type sup’s op een rij gezet:

 • Surf sup boarden
 • Allround sup boarden
 • Touring sup boarden
 • Race sup boarden
 • Wind crossover sup boarden
 • Nieuw: Foil sup boarden

Surf supboards (ook in inflatable te verkrijgen)

Surf supboards hebben ten eerste meer rocker dan de race- en touringboards. Want wat is rocker precies? Als je je supboard op de grond legt dan zal het midden van het board de grond niet raken. Dit komt omdat de voorzijde/neus ronder loopt. Dit zorgt er voor dat de neus van je board niet onder water duikt zodra je door een golf wordt opgepakt. Daarnaast is voldoende rocker essentieel voor kort sturen en het snellere bochtenwerk Het geeft ook veel stabiliteit. Ook zijn de boards voor het SUP surfen korter, vaak tussen de 8″ en 10″. Nederland heeft een mooie kustlijn van wel 523km, waar surf suppers hun skills kunnen laten zien. Dankzij de komst van suppen kan een stuk gemakkelijker en ook in minder hoge golven, al het ultieme surf gevoel worden ervaren.

 • Allround supboards (ook in inflatable te verkrijgen)

  De allround supboards zijn gemaakt om op vlak en zee water te suppen. Deze supboarden zijn vaak tussen de 10 en 11 feet lang.
  Deze supboarden zitten qua lengte tussen de surf, tour en raceboarden in. Deze zijn vaak korter en hebben minder volume dan de langere touring- en raceboards. De meeste recreanten kiezen voor een allround supboard. Hier is verre weg de meeste keuze in. De keuze hierin kan je bepalen met de volgende vraag: wil je het supboard op vlak water of op de zee gebruiken?

Een opblaasbaar sup board kan je in 10 tot 15 minuten opgepompt hebben, afhankelijk van jou inspanning en het volume van de SUP

 • Touring supboards (ook in inflatable te verkrijgen)

  De Touring boards zijn gemaakt om heerlijk te cruisen en tochten te maken. Deze supboards hebben meer volume dan race boards. De touring supboards hebben ook puntige voorzijdes. Hierdoor kost het minder energie om vooruit te komen. Ideaal om tochten mee te maken dus! Het voordeel ten opzichte van een raceboard is dat touring boards stabieler zijn maar toch snelheid kunnen maken. Deze supboards hebben vaak ook een bagage elastoel voorop waaronder je bijvoorbeeld een waterdichte tas kan bevestigen om diverse spullen mee te kunnen nemen. Je kan er zelfs visgerei of kampeerspullen op mee nemen. Een groot voordeel voor mensen die vissen is dat ze met een touring supboard op plekken kunnen komen waar motorboten niet mogen of kunnen komen.
  Bekijk hier alle opblaasbare touring boards:

 • Race supboards (ook in inflatable te krijgen)

  De race supboards zijn extra lang en minder breed. Deze glijden dan ook langer door op het water. De lengte van de race supboards liggen vaak tussen de 12,6 en 14 feet in. Omdat deze race supboards smal en puntig zijn, snijden deze raceboards letterlijk door het water. Belangrijk is dat je voldoende balans hebt. Hoe smaller het board des te lastiger het is om je balans te houden. Als je minder stabiel bent gaat het ten koste van je snelheid. Je bent namelijk meer bezig met het corrigeren van stabiliteit dan snelheid maken. Raceboards zijn vergeleken met andere boards een stuk smaller. Door het gestroomlijnde design kan er makkelijk snelheid worden gemaakt.
  Een race supboard word voor de sport gebruikt, maar ook voor afstanden en touring voor gevorderden.

  Bekijk hier alle opblaasbare race supboards:

Een elektrische sup pomp is handig, zo hoef je het werk zelf niet te doen

 • Wind crossover supboard kopen

  Dit is een 2 in 1 supboard. Ideaal voor beginnende suppers en windsurfers. Je kan hiermee suppen maar ook windsurfen. Het is een Innoverend product en is dan ook super multifunctioneel. Ideaal voor gezinnen om diverse watersporten te kunnen beoefenen. Bekijk hier de opblaasbare wind cross over supboards:

 • Foil sup boarden

  Foil suppen is de nieuwste en meest unieke manier van suppen. Met een speciale foil wing en foil SUP vlieg je boven het water. Tot en met nu toe zijn foil sups alleen in hardboard varianten te verkrijgen. Je kan foil suppen met een peddel, achter een boot of in combinatie met een foil wing. Bekijk hier onder alle foil sup boarden:

4. Belangrijke sup board eigenschappen

Suppen (oftewel Stand Up Paddling) blijft in Nederland nog steeds groeien.
Er zijn zoveel verschillende soorten stylen, kleuren en designs wat betreft supboarden.
De vraag blijft voor jou nog steeds, welk supboard is geschikt voor jou? Welk supboard ga je kopen?
Er zijn zoveel mogelijkheden en de keuze is zo ruim dat het erg moeilijk is om de juiste keuze te maken.
Wat maakt de keuze zo moeilijk? We hebben te maken met veel diversiteit zoals de lengte en breedte,
vorm van de voorkant, het volume etc. Deze aspecten hebben allemaal invloed op stabiliteit, wendbaarheid en snelheid.

We hebben hier 3 vragen, deze 3 vragen zullen er voor zorgen dat je er achter komt welk supboard het beste bij jou past!

1. Welke lengte sup board wil ik?

Er zijn veel beschikbare lengtes. Je hebt lengtes van 8 feet (surfmodellen) tot wel 15 feet (race modellen). Hoe langer en smaller de sup hoe meer drive (meer snelheid). De lengte en breedte heeft dus invloed op de snelheid en wendbaarheid van het supboard. Supboards die langer zijn en minder rocker hebben zijn vaak stabieler en in het algemeen sneller. De langere supboards kunnen daarnaast ook beter koers houden. Daarentegen kan je wel minder snel draaien en men je minder wendbaar met een smalle en lange sup.

Voor de meeste recreanten die beginnen met suppen, is een supboard van 11 of 11,6 feet een goed uitgangspunt. Het draaggewicht kan per merk en type verschillen. 

2. Welke breedte sup board heb ik nodig?

De breedte van het supboard heeft veel invloed op de stabiliteit. Hoe breder het board hoe meer stabiliteit het board heeft. Hoe smaller het board hoe minder stabiel het board is.
De meeste verkochte boards hebben gemiddeld een breedte van 30 tot 32 inch.
Beginnende suppers die willen suppen in de golven adviseren we een supboard te nemen tussen de 30 en 34 inch. De supboarden met een breedte van 34inch geven extra stabiliteit voor de beginnende supper. De 34 inch boarden zijn over het algemeen ook geschikt voor een wat zwaarder persoon. De Noordzee kan soms wat wild zijn en dan komt een stabiel board zeker van pas! De supboards met een breedte van 28 tot 30 inch zijn wat meer geschikt voor kleinere mensen. Ook voor de wat meer ervaren suppers is een board van 28 tot 30 inch ideaal, wel is een board met een lengte van 11’6″ of meer aan te bevelen voor de gevorderde suppers. De smallere supboarden zijn moeilijker te stabiliseren maar kunnen wel makkelijker manoeuvreren (wanneer ze niet al te lang zijn).

Als je gewoon relaxed wilt gaan suppen en touren dan is het aan te raden om een supboard te kiezen dat tussen de 29 en 31 inch is. Het verschil tussen diverse breedtes kan grote invloed hebben op de stabiliteit van de sups, Ook al lijkt één inch een klein verschil! Voor vrouwen is het niet fijn om een brede sup te hebben omdat vrouwen in het algemeen minder breed gebouwd zijn dan mannen.

Het kan ook zijn dat je wat meer de sport (race) wilt beoefenen en/of meer ervaren bent. Dan kiest men vaak voor een wat smaller board. De meest verkochte smallere supboards zijn vaak tussen de 25 en 29 inch. Om de juiste keuze hierin te maken is het ook afhankelijk van je lichaamsgewicht en je eigen balans. Daarnaast zijn de condities van het water ook belangrijk.

3. Hoeveel volume heb ik nodig voor mijn sup board?

Bij ons op de website staat aangegeven hoeveel volume een supboard heeft. Wat is volume? Volume betekend hoeveel ruimte het product in neemt. Het volume wordt uitgedrukt in liters. Hoe meer liters hoe meer drijfvermogen het supboard heeft. Hoe minder liters hoe minder drijfvermogen het supboard heeft. Deze liters geven dus een indicatie van het drijfvermogen aan. Afhankelijk van je gewicht en van wat voor soort supboard je wilt nemen is het belangrijk dat het supboard een X volume heeft zodat het supboard aan al je wensen kan voldoen. De soorten supboarden hebben we hierboven uitgelegd.

Nog even kort samengevat:
– Sup surf (ook in opblaasbare versie te verkrijgen)
– Allround supboards (ook in opblaasbare versie te verkrijgen)
– Race supboards (ook in opblaasbare versie te krijgen
– Touring supboarden (ook in opblaasbare versie te krijgen)

Vuistregel voor de juiste sup: als recreant/beginner kan je jouw lichaamsgewicht keer twee vermenigvuldigen.  Voorbeeld: Als Jan 85kg weegt dan is de som, 85×2= 170. Jan heeft tenminste 170 liter nodig voor zijn supboard.
Voor een beginnend persoon is een SUP surf board van meer dan tweehonderd liter prima om de eerste ervaringen in de golven van de Noordzee mee te beleven. Naar mate je beter wordt in de sport wilt men al snel een kleiner board die wendbaarder is.
LET OP: Voor een beginnend persoon die graag wilt suppen op vlak water is meer volume aan te raden.

Houdt rekening met de volgende boardkenmerken:

De 3 belangrijke eigenschappen hebben we net doorgenomen. Hier volgt een kort overzicht:
volume van het sup board
– lengte van het supboard 
– breedte van het supboard

Daarnaast hebben we vier kernfactoren:

1. Wendbaarheid van de sup.

Als je een kort supboard hebt dan ben je wendbaarder dan met een langer supboard. Wendbaarheid heeft te maken met hoe makkelijk je bochten kan maken en hoe snel je het board vanaf het middelpunt (de as) kan laten draaien. De lengte van je sup bepaald grotendeels je wendbaarheid. Op zee wil je graag wendbaar zijn om snel te kunnen keren om zo een golf te kunnen pakken. Bij smalle rivieren wil je ook wendbaar zijn om niet tegen de kant aan te botsen. Ga je suppen op vlak water en wil je graag tochten maken of wil je meer de “sport” beoefenen, dan raden wij een langer supboard aan.

2. Stabiliteit van de sup

De breedte van de sup bepaald de stabiliteit. Als jij een beginnende supper bent dan raden wij een breed supboard aan. Hoe breder het board hoe meer comfort je hebt. Het kost dankzij de breedte van het board minder energie om in balans te blijven.

3. Tracking van de sup

Als je veel op vlak water aan het suppen bent en vaak afstanden peddelt is het fijn als je niet telkens van kant hoeft te wisselen tijdens het peddelen. Welke factor bepaald de tracking? Dit wordt bepaalt door de lengte van de waterlijn van het board.
de Supboarden met een goede tracking zijn voornamelijk de touring en race boarden. Dit verschilt bij elk model, merk en shape (vorm). Het is dus vooral belangrijk om te kijken hoe de tracking is bij een touring of raceboard. De voorzijde oftewel de neus van het board ligt hierbij dan ook wat dieper onder water. De juiste tracking is natuurlijk ook afhankelijk van je eigen techniek!

4. De glide van de sup

Glide is de manier waarop de sup door/op het water glijdt.
Een breed board heeft meer weerstand in het water, dus minder glide. Dit remt dus af. Een smal supboard heeft minder weerstand in het water, dus meer glide. Elk supboard is anders, dus de shape van het supboard is ook erg belangrijk. Een touringboard of raceboard heeft een puntige neus die ervoor zorgt dat het water langs de romp gaat. Hiervoor is de volgende engelse sup term: displacement hull. Doordat de voorzijde van het touringboard en raceboard zo gemaakt zijn snijden ze nog makkelijker door het water. Een allround supboard ligt wat meer op water.

SUPboard kopen, waar moet je nog meer aan denken?

Vervoer en opslagruimte

Wat voor vervoersmiddel heb je? Neem je je supboard mee met de auto? Neem je hem dan op of in de auto mee? Of neem je je supboard mee met het openbaar vervoer of de fiets?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je direct aan het water woont en dat je nooit je supboard hoeft te vervoeren. Hoeveel ruimte heb je om je supboard te stallen? En waar? 

Een inflatable supboard is natuurlijk zeer gemakkelijk om op te rollen. Voor een inflatable supboard heb je dus niet veel ruimte nodig om hem te kunnen stallen. Daarnaast kan hij gemakkelijk op je dak, maar ook in de auto. Er zit standaard bij elk inflatable supboard een speciale tas waarmee je het supboard altijd gemakkelijk mee kan nemen.

Hardboard of inflatable supboard kopen?

Wanneer je direct aan het water woont of je je supboard niet hoeft te vervoeren. Dan kiezen de meeste mensen voor een hardboard, mits ze de nodige opslagruimte hebben. Als je een hardboard kiest en graag op andere plekken wilt suppen, hoe ga je het board dan vervoeren?
De keuze voor een hardboard of inflatable zal dus grotendeels bepaald worden door bovenstaande vragen.
Een opblaasbaar supboard heeft dus veel voordelen.

Onderhoud van het supboard

Je zou het misschien niet denken, dat een supboard onderhouden moet worden. Het onderhouden van je supboard is echt belangrijk om te zorgen dat hij zo lang mogelijk goed blijft.

Lengte en gewicht

Hoe groot ben je? Wat is je gewicht? Voor de juiste SUP Board keuze is het belangrijk dat je SUP genoeg volume heeft voor je lengte en gewicht. Voor een groot/lang/zwaar persoon is een supboard met veel volume de beste keuze! Wat gebeurd er als een groot/lang/zwaar persoon op een te klein board gaat staan? Dan komt het supboard te diep in het water te liggen, dit zorg voor heel veel onstabiliteit en daarnaast ook een onprettige SUP ervaring. Zorg dus voor voldoende volume en breedte zodat de stabiliteit voldoende is.

Wat voor SUP niveau’s heb je?

In Nederland hebben we momenteel voornamelijk veel recreanten en beginnende suppers. De fanatiekelingen die de smaak te pakken hebben gaan zelfs door met suppen als het winter is. Het aantal recreanten en beginnende suppers begint momenteel hard te groeien.

Suppen op vlakwater is doorgaans goed en relatief snel te leren. Suppen op zee is een ander verhaal, hierbij heb je te maken met golven, wind en stroming. Dit vergt een stuk meer tijd en training om onder de knie te krijgen.

Verdeling van SUP niveau’s

Beginner: Je hebt nog nooit gesupt en/of hebt nauwelijks ervaring met het suppen.

Gevorderd: Je supt regelmatig en/of je hebt meerdere malen suples gevolgd bij een SUPschool. Daarnaast heb je ook de SUP techniek onder controle en sta je 100% stabiel op een SUP Board.

Expert: Je hebt de vaardigheden om met vrijwel alle weersomstandigheden te suppen en je supt veel korte en lange afstanden. Daarnaast heb je al jaren ervaring en SUP je meerdere keren per maand intensief. 

Heb je nog meer advies nodig?

Wij staan voor je klaar!  Wij proberen iedereen zo snel mogelijk te voorzien van het juiste advies. Ben je een beginnende supper? Bekijk dan ook onze top 10 beginners tips. Heb je direct een vraag? App ons dan via 063191145. Je kan ons ook altijd bereiken via de e-mail: info@isupcenter.nl.

×
×

Winkelmand