Je bekijkt nu Suppen Nederland

Suppen Nederland

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Laatste wijziging in bericht:update: 7 maart 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 07/03/2023

Ben je een liefhebber van de nieuwste rage, Suppen? Dan ben je hier op het juiste adres, hier vind je namelijk het Suppen Nederland overzicht. In dit overzicht staan de mooiste Sup locaties van Nederland. Deze locaties hebben wij bezocht, we hebben er voor jou alle benodigde informatie verzameld zodat jij er ook lekker kunt Suppen. Hieronder in het kaartje kun je de locaties zien waar de sup locaties gevestigd zijn in Nederland. Meer informatie over deze plekken is te vinden in de tabel onder aan de pagina.

Kaart: Suppen Nederland

Top 5 locaties suppen Nederland

Op de bovenstaande kaart zie je de mooiste plekken waar je kunt suppen in Nederland. In de linkjes in de tabel staat meer informatie over deze plekken. Belangrijk is dat je weet in wat voor omgeving je terecht komt, hier kun je het soort SUP board op aanpassen. In de tabel hieronder zie je de 5 top locaties die we je aanraden om een sup tocht in te maken. Wil je meer informatie over de plek, klik dan op de plaatsnaam en vind meer informatie over de locatie.

Tabel: top 5 sup locaties in Nederland

PlaatsLocatieSoort SUP boardOmgeving
Suppen NieuwkoopNieuwkoopse Plassen TouringSloten en plassen
Suppen FrieslandSneekermeer AllroundMeer
Suppen GroningenHoornsemeer AllroundMeer
Suppen AmsterdamGrachten van Amsterdam TouringGrachten
Suppen ScheveningenStrand van Scheveningen SurfZee

Waar mag je suppen Nederland?

Nederland is een perfect SUP land, dit komt vooral doordat er veel slootjes, zeeën en meren te vinden zijn. Het is wel belangrijk dat je weet waar je mag suppen in Nederland. Zo zijn er gebieden waar je niet mag suppen. Deze gebieden staan vaak aangegeven met waarschuwingsborden, let hier dus goed op. Verder mag je overal waar het voor jou veilig is je SUP board in het water leggen.

Het is wel handig om gebruik te maken van een inflatable SUP board. Wanneer je gebruik maakt van een opblaasbaar SUP board kun je naar elke gewenste plek met het sup board. Het sup board is namelijk op te blazen. Hierdoor kan je hem gemakkelijk meenemen in de bijgeleverde rugtas. En wanneer je klaar bent met het gebruiken van het sup board rol je hem gemakkelijk op en stop je hem weer in de tas.

Om veilig te kunnen suppen in Nederland hebben we hieronder handige tips:

  • Ga nooit alleen, vooral niet op groot of stromend water
  • Plan van te voren de route
  • Bekijk van te voren de weersvoorspellingen
  • Gebruik materiaal dat geschikt is voor het suppen
  • Blijf uit de buurt van grote schepen!

Wil je nog meer handige tips voor het suppen weten? Bekijk dan onze SUP tips voor beginners blog.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van de grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.