Je bekijkt nu Top 5 Tips Voor Veilig Suppen In De Winter

Top 5 Tips Voor Veilig Suppen In De Winter

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:update: 23 januari 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 23/01/2023

De laatste tijd wordt er steeds vaker gesupt in de winter. Suppen in de winter is een leuke manier om toch nog aan je dagelijkse beweging te komen. Toch kunnen hier risico’ s aan vast zitten. Hieronder geven we 5 tips om veilig te water te gaan bij lagere temperaturen.

1. Draag de juiste kleding

Het belangrijkste is om te voorkomen dat je lichaam onderkoeld raakt, dit wordt nog wel eens
vergeten. Wij bieden de nodige kledingstukken aan die ervoor zorgen dat je warm blijft. Denk hierbij aan een vest (speciaal voor op het water), sup tights, waterschoenen en/of een wetsuit. Al deze kledingstukken zitten strakker om je lichaam zodat het zoveel mogelijk warmte vasthoudt en wind dicht is.

2. Wat neem je mee?

Je kunt er ook voor kiezen om handige accessoires mee te nemen voor je eigen veiligheid. Mocht er iets gebeuren waardoor je hulp nodig hebt is het natuurlijk slim om je telefoon bij de hand te houden. Een waterdichte telefoonhoes is hiervoor de ideale oplossing, zelfs als je in het water valt blijft je telefoon droog. Wil je extra spullen meenemen? Dan raden wij je aan om een waterdichte tas aan te schaffen. We leveren de drybags in verschillende maten en kleuren. Ook als je denkt dat je er niet in gaat vallen is het toch handig om een reddingsdeken mee te nemen. Door het koude water raak je snel onderkoeld en is het uiterst belangrijk om je weer snel op te kunnen warmen en nog naar huis te kunnen peddelen.

3. Wat te doen als je in het water valt?

Wanneer je in het water valt is het belangrijk om zo snel mogelijk naar je sup board te zwemmen. Vervolgens is het van belang om op temperatuur te komen. Zoals bij Tip 2 uitgelegd, zorgt een reddingsdeken ervoor dat je snel op kunt warmen. Indien nodig en als je alleen bent is het slim om iemand te bellen.

veilig suppen in de winter

4. Ga nooit alleen 

Alleen suppen is, zeker in de winter, niet verstandig. Als er iets gebeurd onderweg en je raakt onderkoeld is er niemand die kan helpen. Ga gezellig in een groepje, hierdoor verlaag je de kans dat er iemand in een gevaarlijke situatie terecht kan komen. En daarnaast is het ook een stuk gezelliger!

5. Controleer van te voren het weer

In de winter is het natuurlijk koud en dit hoeft je niet tegen te houden om het water op te gaan en te suppen. Toch is het belangrijk om de windkracht in de gaten te houden. Als je bijvoorbeeld op de heenweg meewind hebt, heb je het minder koud en gaat het peddelen gemakkelijk. Op de terugweg merk je dat je zware tegenwind hebt. Als je al moe bent en het koud hebt wordt het nog zwaarder om terug te peddelen. Check altijd eerst de weersomstandigheden en de windrichting en sterkte voordat je het water op gaat.

Wil je meer weten over de aanbevolen SUP accessoires voor op het water in de winter? In de blog: ‘Suppen in koude temperaturen, de 5 beste accessoires‘ vind je de best geschikte spullen hiervoor.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van de grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.

Geef een antwoord