Je bekijkt nu Het Verschil Tussen een Allround- en Touring SUP Board

Het Verschil Tussen een Allround- en Touring SUP Board

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen
  • Bericht reacties:0 Reacties
  • Laatste wijziging in bericht:update: 23 januari 2023
David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 23/01/2023

Er zijn veel verschillende soorten sup boards, de een is groter, de ander is breder en de ander is sneller. Maar hoe vind je de perfecte sup voor jouw vaarstijl? Hieronder vertellen wij alles over de meest grote en belangrijke verschillen tussen allround en touring sup boards.

Vorm van een touring sup board

Een touring board is het tegenover gestelde van een allround sup. Wil je de natuur ontdekken en langere afstanden af peddelen, dan is een touring board voor jou. Hij heeft een puntige neus en achterkant, maar is vaak wel even breed als een allround board. Door de puntige neus is hij iets minder stabiel, maar je gaat sneller over het water met minder moeite. Als je eenmaal aan het peddelen bent hoef je bij een touring SUP niet veel moeite te doen om het tempo aan te houden. Er bestaan brede en smalle touring boarden afhankelijk van je eigen niveau en wat voor uitdaging je zoekt, dus zowel voor beginners als gevorderden zijn er touring boards beschikbaar.

Waarvoor wordt een touring board gebruikt?

Een touring sup wordt voornamelijk gebruikt voor lange afstanden af te leggen en de kust te verkennen. Ook wordt een tour sup vaak gebruikt voor wedstrijden en competities waarbij alles om snelheid draait.

Wanneer koop je een touring board?

Je kan een touring board voor diverse redenen kopen, zoals het verbeteren van je snelheid en balans. Een touring board is vaak een goede upgrade voor als je uit je allround sup bent gegroeid, omdat het meer ruimte geeft om nieuwe vaardigheden te leren. Een gevorderde supper en/of iemand die de uitdaging zoekt zal eerder kiezen voor een touring sup board.

Vorm van een allround sup board

Een van de eerste dingen die zullen opvallen bij een allround SUP is de vorm. Allround sup boards hebben een rondere en vaak ook bredere vorm. Dit zorgt voor meer stabiliteit. De voorkant (punt) staat omhoog zodat het water gemakkelijker onder de sup doorgaat. De lengtes van een allround sup board zijn over het algemeen korter, en dit zorgt ervoor dat ze wendbaar genoeg zijn en beide grote en kleine golve kunnen meepakken. De neus van een allround sup loopt altijd rond, zo kan je hem breder inzetten voor verschillende disciplines. Een allround sup board is ideaal om mee te beginnen. Het is makkelijk om je evenwicht te behouden en blijft dan ook vaak stabiel op diverse wateren liggen.

Waarvoor wordt een allround board gebruikt

Een allround sup board is het perfecte entry-level sup board. Een allround board is niet alleen geschikt voor cruisen, maar ook voor yoga en surfen! Dit is dan ook vaak de reden waarom mensen voor een allround board kiezen, omdat ze zo veelzijdig zijn.

Wanneer koop je een allround board?

Een allround board is dé perfecte starter om mee te beginnen. Een allround board is meestal de eerste sup die je koopt als je op zoek bent om meer tijd op het water door te brengen en vooral plezier te hebben.

4 belangrijke verschillen in kenmerken

  • De snelheid tussen de twee boarden
  • De balans die je nodig hebt om erop te blijven staan
  • Het doel van de sups
  • De lengte van de boards
  • Hoe manoeuvreerbaar de boards zijn

Na het lezen van dit blog enthousiast geworden om je eigen Allround of Touring SUP Board aan te schaffen? Isupcenter bied een breed assortiment aan kwalitatieve SUP Boards. Bekijk ons assortiment via de onderstaande ‘shop nu’ knop.

David Ziessen

Ik ben David Ziessen, één van de SUP-specialisten van Isupcenter. Vanaf 2013 ben ik al bezig met het verhuren en les geven op SUP Boards. Mijn verhuurpunt genaamd Nikano, gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen was één van de eerste SUP verhuur locaties in Nederland. Ik ben dan ook één van de grondleggers van het suppen in het Groene Hart van Nederland. Dankzij mijn jarenlange ervaring weet ik alle ins- en outs van het suppen. Heb je advies nodig? Ik help je graag! Wil je een SUP Board testen? Ook dit is mogelijk! Neem vooral contact met mij op.

Geef een antwoord