beste fanatic sup boarden

Beste Fanatic Sup Boarden

Picture of David Ziessen
David Ziessen

Laatst bijgewerkt op: 16/02/2024

In deze blog hebben we onderzoek gedaan naar het merk Fanatic. In het onderzoek hebben we rekening gehouden met de volgende hoofdvraag: wat zijn de beste Fanatic sup boarden van dit moment? Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar diverse categorieën die Fanatic SUP hanteert. Fanatic heeft namelijk sup boarden speciaal voor touring, voor het allround gebruik en sup’s voor op zee, deze worden ook wel wave supboards genoemd. De laatste categorie dat Fanatic hanteert is race.

Bekijk hier onder de beste Fanatic sup boards van 2024.

fanatic touring sup

Fanatic touring SUP

De beste Fanatic touring sup boarden

Fanatic heeft touring sup boarden in hun assortiment in zowel opblaasbare als niet-opblaasbare varianten. De touring sup boarden zijn razend populair, dit komt omdat je overal in Nederland heerlijk lange tochten kan maken. Door de spitse neus glijd je nog beter door het water. Deze sup boarden zijn dan ook voornamelijk bedoeld voor vlak water. Er zijn natuurlijk ook touring sup boarden speciaal voor op zee.

Selectie Fanatic touring SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie van de beste touring sup boarden voor vlak water:

 • Fanatic ray air premium: dit is een opblaasbaar touring sup board. Dit board is super sterk omdat hij dubbel laags is. Dit maakt het sup board extra stijf en stevig.
  Daarnaast is dit board in verschillende lengtes verkrijgbaar zodat elke gewichtsklasse er op kan suppen. De fanatic ray air premium word tegenwoordig ook als sup pakket aangeboden. Dat houdt in dat er een tas, leash en peddel bij zit. Deze sup pakketten hebben ze met sup peddels van 15% carbon maar ook met sup peddels van 35% carbon.
  De langste versie van de Fanatic Ray air premium is de 13’6 feet. Deze wordt ook veel gebruikt om te gaan suppen met de hond.
 • Fanatic Ray air pure touring: dit is het budget model van Fanatic. Hij is extra licht omdat bij niet dubbel laags is.
  Dit model is al vanaf €609,- inclusief tas, pomp en peddel verkrijgbaar. Het mooie van dit sup board is dat deze ook net als het premium sup board ook te verkrijgen is in twee lengtes.
  Er is een pure air touring 11’6″ en 12’6″. De fanatic pure air touring 12’6 heeft dan ook meer volume en is daardoor ook stabieler.
 • Fanatic Ray Touring: dit is een hardboard touring sup board, het voordeel van de Fanatic ray touring is dat je hem niet hoeft op te blazen. Dit is een lichtgewicht touring sup board. Doordat het board niet opblaasbaar is, is hij veel stijver. Deze stijfheid resulteert in een beter glijvermogen over het water.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de Fanatic pure air touring sup één van de populairste sup boarden van Fanatic is. Daarnaast is het ook nog eens het beste budget sup board van 2022.

fanatic pure air allround

Fanatic allround SUP

De beste Fanatic allround sup boarden

De allround sup boarden van Fanatic worden zowel op vlak als zee wateren gebruikt. Hoe korter de sup hoe fijner het is om een golf op zee te pakken. Hoe langer de sup hoe fijner het is om een tochtje op vlak water te suppen. Bij het onderzoeken van de beste Fanatic allround sup boarden hebben we gekeken naar het gebruik van de meeste recreanten die hier in Nederland suppen.

Selectie Fanatic Allround SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie voor de beste allround sup boarden van Fanatic.

 • Fanatic fly air premium: het meest perfecte allround sup board dat er is. Hij is in diverse maten verkrijgbaar. Deze uitvoering stand up paddle boarden zijn extra stijf, omdat dit type ook dubbel laags is. Gebruik je het supboard bijvoorbeeld meer op vlak water, dan is het verstandig om de langste versie te nemen. In Nederland word er voornamelijk gesupt op vlak water
 • Fanatic pure air: de pure air is het budget sup board van de fly air. Dit board is perfect voor een beginnende supper. Dit sup board is ook in verschillende lengtes te verkrijgen
  Hij is lichter, omdat hij uit één laag bestaat. Wil je (meer) gaan suppen? Dit is het perfecte allround SUP-Board voor de beginnende supper. Gezien dit één van hun meeste verkochte boarden is, hebben we hiervoor een speciale advies gids gemaakt. Bekijk de Fanatic SUP adviesgids
 • Fanatic Fly eco: dit is een niet opblaasbaar allround sup board van Fanatic. Dit board is niet alleen populiar door zijn mooie uiterlijk, maar ook omdat hij perfect is voor de beginnende supper. Deze is ook in twee maten beschikbaar. Een hardboard kan aardig tegen een stootje, dit komt door het materiaal waar deze SUPS van zijn gemaakt. Als je de ruimte hebt om een niet-opblaasbaar SUP-Board op te bergen dan is dit het ideale board. Zowel voor jezelf als voor je gezin!

De beste Fanatic wave sup boarden

fanatic stubby air surf sup

        Fanatic surf SUP

De wave sup boarden zijn de boarden van Fanatic speciaal gemaakt om op zee mee te kunnen suppen. Als je gaat suppen op zee wil je natuurlijk wel golven pakken. In dit onderzoek hebben we gekeken welke het meeste geschikt om een leuke golf mee te pakken. We hebben natuurlijk te maken met beginners maar ook gevorderde suppers. Daarom hebben we gekeken wat het meest verkocht is onze webshop.

Selectie Fanatic surf SUP Boarden

Bekijk hier onder onze selectie van de best verkochte Fanatic surf SUP Boarden:

 • Fanatic stubby air: dit is het opblaasbare wave sup board van Fanatic. Vanwege de lengte kan je perfect draaien en bewegen op de golven. Voor mensen tot 90kg is dit een perfect surf sup board
 • Fanatic Stylemaster: de Fanatic stylemaster is een composite sup board. Dit board is perfect voor kleine golven. Dit komt dan ook vooral omdat het een longboard is, dit maakt het makkelijker om de golf te pakken
 • Fanatic fly air premium: de fly air premium is een super stijf opblaasbaar sup board. Hij is in diverse lengtes verkrijgbaar. Kortom: het perfecte Stand Up Paddle Board voor elke type supper om in de golven mee te spelen!

De beste Fanatic race sup boarden

Het race suppen word telkens populairder. Er zijn diverse sup wedstrijden in Nederland en in het buitenland waar je aan mee kan doen zoals bijvoorbeeld het NK. Een race sup board wordt niet alleen voor het racen gebruikt, maar ook voor tour suppen. We hebben in dit onderzoek gekeken naar de snelste sup boarden van Fanatic. We hebben zowel inflatable als hardboards SUPS in  dit onderzoek meegenomen.

fanatic falcon air race sup

Fanatic race SUP

Selectie Fanatic Race SUP Boarden

Bekijk hieronder onze selectie van de beste race sup’s van Fanatic.

 • Fanatic strike carbon: de strike carbon sup behoort tot een van de snelste race sup’s van de wereld. Dit is geen opblaasbaar sup board, deze is namelijk grotendeels gemaakt van carbon. Er bestaan 2 breedtes van dit sup board, afhankelijk van jouw sup kwaliteiten kies je de juiste breedte. Des te breder het board des te meer stabiliteit, des te smaller des te sneller
 • Fanatic ray touring: voor een stabieler race board is de ray touring een perfect hardboard. Hij is licht en net wat stabieler dan het fanatic strike race board
 • Falcon air 14 feet: de falcon air 14 feet is de opblaasbare variant van de Fanatic strike. Ondanks dat hij opblaasbaar is, is hij super sterk en stijf. Dit zorgt er voor dat hij heel erg snel is. Ook deze SUP is in 2 breedtes te verkrijgen. Afhankelijk van jouw stabiliteit en kwaliteiten kan je de juiste breedte kiezen

De best verkochte Fanatic Pure Air SUP Boards

De Pure Air serie is bijzonder geliefd onder suppers vanwege de uitstekende kwaliteit tegen een scherpe prijs. Hier zijn de bestverkochte Fanatic Pure Air SUP Boards op dit moment:

1. Fanatic Pure Air 10’4″
2. Fanatic Ray Air Touring Pure 11’6
3. Fanatic Ray Air Touring Pure 12’6

De best verkochte Fanatic Premium SUP Boards

De premium lijn is met name populair bij ervaren suppers. Bekijk hieronder de bestverkochte Fanatic Premium SUP Boards van dit moment:

 1. Fanatic Ray Air Premium Touring 11’6″
 2. Fanatic Ray Air Premium Touring 12’6″
 3. Fanatic Ray Air Enduro Premium 13″

Conclusie

Fanatic sup boarden behoren tot de beste Stand Up Paddle Boarden van de wereld. Voor elk doeleind heeft Fanatic het juiste sup board voor jou. Daarom is het goed om te kijken naar wat je precies wilt gaan doen met suppen en wat je doelen hierbij zijn. De opblaasbare sup boarden zijn ver weg de meeste verkochte sup boarden in Nederland. Iedereen kan deze sup boarden gemakkelijk opslaan wegens de compactheid. Tegenwoordig hoef je deze sup boarden ook niet meer op te pompen met de hand. Deze kan je namelijk makkelijk en snel op pompen met een elektrische sup pomp. Met onze selectie van de beste sup boarden van Fanatic kunnen een hele boel mensen mee uit de voet.
Wil je meer weten over het aanschaffen van een opblaasbare sup board en/of advies inwinnen over Stand Up Paddle Boarden? Bekijk dan vooral onze sup board blogs over een beginner sup boards, waar let je op? en wat moet je weten over basis sup technieken.

Enthousiast geworden? En wil je graag zo goedkoop mogelijk het water op gaan?

Laatste blogs

Chantal Domburg
Chantal Domburg

Happy Supper

Super service, goed bereikbaar en klantvriendelijk. Hier mijn supboard gehaald en bij wat problemen met de pomp, wederom prima geholpen. Ik beveel Isupcenter absoluut aan, ook voor informatie over een SUP ben je hier op de juiste plek.

Josien Versteeg
Josien Versteeg

Happy Supper

Heel tevreden met het advies. Er wordt naar je wensen gekeken en meegedacht. Op basis van de wensen wordt er advies gegeven. Super service!

Joel Hardorff
Joel Hardorff

Happy Supper

Snelle reactie. Heb 2 maal contact gehad in korte tijd en dit bedrijf heeft de zaakjes goed voor elkaar. Telefonisch goed bereikbaar en bij een order welke ik uiteindelijk niet nodig had binnen no-time een keurige reactie en geen gezeur. Hier zijn er nog maar weinig van dus vandaar een positieve bijdrage aan dit bedrijf.

Marcel Koeleman
Marcel Koeleman

Happy Supper

Super service! Klein probleempje met een seal gehad, na het opsturen van wat foto's. Konden wij hem direct komen omruilen voor een nieuwe.

Remke Spijkers
Remke Spijkers

Happy Supper

Gisteren verschillende sup boards mogen uitproberen bij isupcenter op locatie in Ter Aar. Top! Goede technische tips en meedenken over een bij mij passend board. Dit inzicht en gevoel bij de boards had ik nooit online kunnen krijgen. Dankjewel David!

Jouw Winkelwagen
0 Verlanglijst
Winkel
0 artikelen Winkelwagen
Mijn account

Maak je sup avontuur compleet met de aanbevolen artikelen

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hey fanatieke watersporter! Kan een van onze SUP experts je ergens bij helpen?