SUP Board 120 kg: Welke SUP Boards Zijn Geschikt?

SUP Board 120 kg: Welke SUP Boards Zijn Geschikt?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Algemeen

Wij merken uit onze ervaringen dat het soms moeilijk is voor zwaardere mensen om het juiste SUP board te vinden. Ook horen we vaak dat mensen het juiste SUP Board zoeken om met hun kind of hond op te gaan, maar dit niet gemakkelijk kunnen vinden. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we onderzoek gedaan naar welke SUP boarden geschikt zijn om maximaal 120 kg te dragen en ook gelijk naar welke sup boarden geschikt zijn om meer als 150kg te kunnen dragen.

Belangrijk is om te weten wat je eigen gewicht is plus het gewicht van je kind en/of hond. Dit is een belangrijke factor in de keuze voor jou nieuwe SUP Board.

De beste keuze voor een SUP board voor maximaal 120 kg.

Deze supboarden zijn geschikt voor een zwaarder persoon, maar tegelijkertijd ook voor een volwassen persoon in combinatie met een hond of kind.

Deze type boarden kunnen maximaal een draaggewicht van 120 kg hebben. Dit zijn dan ook perfecte sup boarden voor beginners.

Als je geen natte voet wilt hebben tijdens het suppen of de kwaliteit van het board niet ten nadelen wilt doen, geven wij als tip mee om 15 tot 20kg onder het maximaal aangeraden draagvermogen van het SUP board te zitten. Zo kom je namelijk niet boven de grens en zal je SUP optimaal blijven presteren.

SUP Board 120 kg: Welke SUP Boards Zijn Geschikt?
Red Paddle 10’8 Ride Allround Pakket

Red paddle 10’8 Ride beste keuze voor een 120kg SUP Board

De Red Paddle 10’8 Ride is zonder twijfel de beste keuze voor een SUP Board met een maximaal draagvermogen van 120 kilogram. Dit board is zeer stabiel en wendbaar dankzij zijn hoge volume en compacte vorm.

Dankzij zijn goede stabiliteit is dit board zeer geschikt voor de beginnende supper. Dit is een heerlijk board om je eerste SUP kilometers mee te maken en de technieken mee onder controle te krijgen. Het Red Paddle 10’8 Ride board wordt in een zeer compleet pakket geleverd waardoor je direct het water op kan!

De beste keuze voor een SUP board met een draaggewicht van 150kg.

Dit zijn sup boarden met het meeste draag gewicht, namelijk tot 150 kg. Deze SUPS zijn perfect voor personen die zwaarder zijn en/of volwassenen die met een zwaardere hond of kind op de plank willen gaan staan.

 

Let op: er is een groot verschil tussen allround en touring sup boarden, wil je er meer over weten? Bekijk dan onze aankoopgids.

moai allround 11 beste sup board 120kg
Moai 11 Allround 11 SUP Pakket

Moai 11 allround beste keuze voor een 150kg SUP Board

Het Moai 11 allround SUP Board kan verbazingwekkend veel gewicht dragen voor zo een compact Stand Up Paddle Board, namelijk 150kg. Dit hoge draagvermogen in combinatie met de stabiliteit en spits gevormde neus zorgt voor een unieke SUP ervaring. Dit maakt de Moai 11 allround de beste keuze voor een sup board dat een draagvermogen kan hebben tot en met 150 kilogram.

Dit unieke 11 feet lange SUP Board van Moai dat 150kg kan dragen wordt ook nog eens in een zeer compleet en scherp geprijsd pakket geleverd, ideaal dus!

 

Bonus: Beste keuze voor een SUP board voor meerdere personen

Er zijn niet veel Stand Up Paddle Boarden voor meerdere personen op de markt. Maar toch is er wel vraag naar. Om deze reden hebben wij een meer-persoons SUP Board in dit onderzoek meegenomen. Een meerdere persoons SUP is een supboard waarmee je met zijn tweeën (of meer) op kunt staan. Dit maakt een twee-persoons sup super gezellig en twee keer zo leuk!

moai meerdere persoons sup board

Moai 12’4 Allround Family beste SUP voor meerdere personen

Het Moai 12’4 SUP Board is net op de markt en nu al een hit bij de recreatieve suppers. Dit SUP Board van Moai maakt suppen met zijn tweeën zo leuk als het maar kan. Het board levert alles waar je naar vraagt, van stabiliteit tot aan snelheid, voor een 2-persoons SUP doet de Moai 12’4 het zonder twijfel goed!

En ook dit board van Moai wordt weer in een zeer compleet en scherp geprijsd pakket geleverd. Je kan dus direct met je vriend, vriendin of familielid het water op.

 

 

 

 

 

Ben je van plan je eerste SUP Board aan te schaffen? Bekijk dan vooral onze SUP aankoopgids voor beginners.