Je bekijkt nu Suppen Ardennen

Suppen Ardennen

Waar suppen in de Ardennen?

De Ardennen staan bekend als een prachtig gebied in België. Alhoewel het met namen bekend staat om de bebossing, zijn de wateren die door de Ardennen lopen ook geweldig mooi. Wij hebben een top 3 gemaakt van de beste Stand Up Paddle Boarding locaties van de Ardennen. Stuk voor stuk lichten we ze uit en laten we ook op een kaart zien waar de betreffende locaties zich bevinden.

1. Suppen Ourthe

De Ourthe is een rivier die midden door de Belgische Ardennen stroomt. Als je graag op wat spannender water supt dan is de Ourthe in de Ardennen een ideale SUP spot voor je. De Ourthe varieert van sneller stromend water en rustig stromend water. Bekijk goed voor je het water op gaat waar het rustige en drukke water zich bevind. Ga ook goed voor jezelf na of sommige delen van het water niet te druk voor je zijn. Dan kan je namelijk het beste de drukke delen vermijden.

Zorg daarnaast ook goed voor je eigen veiligheid doormiddel van een zwemvest, wetsuit, een leash en waterschoenen te dragen.

2. Natuurpark Haute-Sûre

Het Natuurpark Haute-Sûre zorgt voor tot wel 70% van het drinkwater van de Luxemburgse bevolking. En het is niet alleen een grote bron van drinkwater, maar ook een grote bron van waterplezier. Je hebt zowel rivieren als een meer die binnen dit gebied vallen. Onze tip is om vooral op het meer te suppen gezien dit lekker rustig is en je op deze manier relaxed kan genieten van de natuur.

Als je meer sensatie wilt tijdens het suppen dan bevelen we aan om naar de eerder genoemde locatie, de Ourthe te gaan. Als je graag vooral wilt relaxen en van de natuur wilt genieten dan bevelen we het Natuurpark Haute-Sûre aan. Ook al is het meer over het algemeen rustig, is het alsnog verstandig om aan je veiligheid te denken. Draag de eerder benoemde veiligheidsaccessoires en bestudeer daarnaast voordat je gaat suppen goed het gebied op eventueel snelstromend water en drukke gebieden.

Kaart: Suppen Ardennen

Bekijk de Suppen België blog voor meer SUP locaties in België.

Geef een antwoord